2115476
Tennis

Wateringse kent ideale aanloop richting Kerber

Bertens heeft duidelijk plan

Kiki Bertens: "Het wordt een lastige wedstrijd."

Kiki Bertens: "Het wordt een lastige wedstrijd."

Kiki Bertens heeft een duidelijk plan in haar hoofd voor haar derde rondetreffen met Angelique Kerber op Roland Garros. Twee jaar geleden verraste Bertens vriend en vijand door de huidige nummer 12 van de wereld in de eerste ronde een halt toe te roepen.

Kiki Bertens: "Het wordt een lastige wedstrijd."

Kiki Bertens: "Het wordt een lastige wedstrijd."

„Het wordt een lastige wedstrijd”, vertelt Bertens over de partij die pas laat in de middag of vroeg in de avond op Court 1 wordt gespeeld. „Ik zal goed moeten afwisselen, met af en toe een slicebal of een dropshot.”

Kerber bereikte in september 2016 de nummer één-positie op de wereldranglijst. In dat jaar won de Duitse tennisster twee grandslamtoernooien. „Zij schiet het liefste vanuit de heup en ze is erg goed vanuit de counter. Ik moet haar veel verschillende raakpunten geven”, weet Bertens.

Met haar dubbelpartner Johanna Larsson bereikte ze gistermiddag eenvoudig de derde ronde van het dubbelspel. De Nederlands/Zweedse combinatie, als negende geplaatst, was in twee sets te sterk voor de Amerikaanse Taylor Townsend en de Tsjechische Renata Voracova: 6-4 en 6-0.

Bertens prijst zich gelukkig met Townsend als opponente. De Amerikaanse is net als Kerber linkshandig. „Het was lekker om vast op de returns te trainen. Je kan geen betere voorbereiding hebben als je de dag erna ook een linkshandige speelster tegenkomt in het enkelspel.”

Kerber verloor de afgelopen twee jaar in de eerste ronde van Roland Garros. Dit jaar is ze beter op dreef in Parijs. De 30-jarige tennisster uit Bremen hoefde nog geen set in te leveren. Maar baas boven baas, want Bertens werd in Parijs zelfs nog niet gebroken.