Nieuws/Sport
2115881
Sport

Marcel Keizer aan de slag in Midden-Oosten

Marcel Keizer

Marcel Keizer

Marcel Keizer gaat aan de slag in het Midden-Oosten. De oud-trainer van Ajax wordt coach van Al Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten. Keizer heeft een contract getekend voor twee jaar. 

Marcel Keizer

Marcel Keizer

Keizer, die eind vorig jaar door Ajax aan der kant werd gezet, is de opvolger van Henk ten Cate. Half mei werd bekend dat Ten Cate zijn contract bij Al Jazira niet wilde verlengen. Hij gaat terug naar Nederland. 

Met Al Jazira bereikte de trainer halve finale van het WK voor Clubs. Tegen Real Madrid delfde hij pas in de slotminuten het onderspit. Uiteindelijk eindigde hij met Al Jazira als vierde. Ten Cate was er sinds eind 2015 de eindverantwoordelijke.

Keizer (49) begon het vorige seizoen als hoofdtrainer van Ajax, waar hij Peter Bosz opvolgde. Onder leiding van de nieuwe coach werd de club al snel uitgeschakeld in de voorronden van de Champions League en de Europa League. Ook in de competitie liep het niet naar wens van de clubleiding, die hem in december aan de kant schoof. Erik ten Hag nam zijn positie over.

"Er was interesse van verschillende clubs uit Nederland en het buitenland. De aanbieding van Al-Jazira sprak hem het meeste aan'', aldus zijn zaakwaarnemer Humphrey Nijman over de keuze van Keizer.