2116271
Sport

'Sevilla richt pijlen op Dost'

Bas Dost

Bas Dost

Voor Bas Dost lonkt mogelijk een overstap naar de Primera Division. Sevilla FC zou de boomlange spits op de korrel hebben.

Bas Dost

Bas Dost

Dat meldt de Spaanse krant Marca. Sevilla ziet in Dost, die onlangs zijn interlandloopbaan beëindigde, een toegevoegde waarde als breekijzer. Kiest de aanvaller voor een overgang naar de Andalusiërs, dan moet hij via de voorrondes proberen de Europa League te bereiken met Sevilla. De club eindigde afgelopen seizoen als zevende in Spanje.

Dost heeft bij Sporting een tumultueus jaar achter de rug. De Nederlander was goed voor liefst 27 competitietreffers, maar genoeg voor een prijs was dat niet. Sporting eindigde als derde achter FC Porto en Benfica en verloor bovendien de Portugese bekerfinale van Aves (2-1). Dieptepunt was een supportersaanval aan het einde van het seizoen, waarbij onder meer Dost een hoofdwond opliep.

Dost speelt sinds 2016 voor Sporting, dat hem destijds overnam van VfL Wolfsburg. Daarvoor kwam de Nederlander uit voor Heracles Almelo en sc Heerenveen.