Sport/Voetbal
2116670685
Voetbal

Bondscoach Roberto Martinez hoopt stiekem op Eden Hazard

’Rode Duivel’ Thomas Vermaelen zit opnieuw vast in Japan

Thomas Vermaelen mist de interlands van België.

Thomas Vermaelen mist de interlands van België.

Het Belgisch voetbalelftal moet het ook de komende drie interlands zonder Thomas Vermaelen doen. De oud-verdediger van onder meer Ajax heeft van de Japanse overheid geen toestemming gekregen om naar zijn geboorteland af te reizen.

Thomas Vermaelen mist de interlands van België.

Thomas Vermaelen mist de interlands van België.

Voor de bijna 35-jarige Vermaelen, tegenwoordig actief in de Japanse competitie bij Vissel Kobe, is het de derde interlandperiode op rij die hij vanwege reisrestricties ter bestrijding van de uitbraak van het coronavirus moet missen.

Eden Hazard

Bondscoach Roberto Martinez van het Belgische voetbalelftal hoopt in de komende interlandperiode toch nog over Eden Hazard te kunnen beschikken. De sterspeler zit momenteel thuis in isolatie, omdat hij vorige week bij Real Madrid positief testte op het coronavirus. Vooralsnog kan hij zich daarom niet bij de selectie van zijn land melden.

Eden Hazard sukkelt al langere tijd met zijn fysieke gesteldheid.

Eden Hazard sukkelt al langere tijd met zijn fysieke gesteldheid.

„De afgelopen weken waren we heel blij dat we Eden na zijn blessure weer zagen spelen bij zijn club”, aldus Martinez. „Hij zag er goed uit, scoorde en we keken ernaar uit hem opnieuw te verwelkomen bij de nationale ploeg. Dat kan nu even niet, maar een besmetting met het coronavirus is echter niet meer abnormaal in de wereld waarin wij leven. Als Eden op korte termijn negatief test, mag hij zich volgens de protocollen van de UEFA alsnog bij ons melden.”

Na de oefeninterland van woensdag tegen Zwitserland spelen de Belgen nog in de Nations League tegen Engeland (zondag) en Denemarken (volgende week woensdag).

Thomas Kaminski

Doelman Thomas Kaminski testte dinsdag positief op het coronavirus. Hij heeft per direct het trainingskamp verlaten. De 28-jarige keeper van Blackburn Rovers was maandag pas opgeroepen, nadat Hendrik Van Crombrugge geblesseerd afhaakte.