2116688
Tennis

Nederlandse verliest van Duitse Kerber

Bertens sneuvelt na spannend gevecht

Kiki Bertens

Kiki Bertens

Kiki Bertens is gesneuveld in de derde ronde van Roland Garros. In een spannend gevecht van een uur en 52 minuten bleek de Duitser Anqelique Kerber de sterkste in twee tiebreaks: 6-7 (4), 6-7 (4).

Kiki Bertens

Kiki Bertens

De eerste set nam een uur in beslag en was direct meeslepend. Het publiek zag een aantal fraaie rally's en een gelijkwaardig gevecht op hoog tennisniveau. Bertens herstelde zich knap van een break, pakte haar opponent een servicebeurt af, maar trok toch aan het kortste eind. Dat deed ze in een tiebreak, nadat beide tennissers elkaar in games totaal in evenwicht hadden gehouden: 7-6.

Lees ook: - Bertens zit stuk: 'Dit doet heel veel pijn'

Aan het begin van de tweede set was Bertens even uit het veld geslagen en kwam ze op 2-0 achter. Nadat de Nederlandse zich op karakter terugknokte en Kerber brak, gaf ze haar servicebeurt direct weer uit handen. Maar Bertens liet zien mentaal stappen te hebben gemaakt. Ze bleef rustig, profiteerde van de foutjes van Kerber en trok na een nieuwe break de stand gelijk (3-3). Nadat ze dat kunstje herhaalde en op 5-4 voorsprong kwam, liet ze Kerber na twee slechte games toch weer terugkomen.

Wel dwong Bertens een nieuwe tiebreak af (7-6), waarin het moest gebeuren voor de Nederlandse. Kerber bleek daarin echter de sterkste en plaatst zich voor de vierde ronde van Roland Garros. Voor Bertens zijn de druiven zuur. 

De pupil van tenniscoach Raemon Sluiter bereikte twee jaar geleden nog de halve finale van het graveltoernooi in Frankrijk, tankte veel vertrouwen met zeges op de Wit-Russische tennissters Aryna Sabalenka (6-2, 6-1) en Aliaksandra Sasnovich (6-4, 6-2), maar staat toch met lege handen in het enkelspel. Wel is Bertens bij het grandslamtoernooi in Frankrijk nog actief in het vrouwendubbelspel.