Nieuws/Sport
2116765
Sport

Sneijder krijgt onderscheiding in Utrecht

Wesley Sneijder

Wesley Sneijder

Wesley Sneijder is in Utrecht onderscheiden met de Sportpenning voor zijn bijzondere inzet voor de Utrechtse sportwereld. 

Wesley Sneijder

Wesley Sneijder

De in Utrecht geboren topvoetballer wordt geroemd om de maatschappelijke impact van zijn persoonlijke en zakelijke projecten. Burgemeester Jan van Zanen reikte de speciale penning zaterdagavond uit aan de 33-jarige Sneijder.

De veelzijdige middenvelder speelt tegenwoordig in Qatar voor Al-Gharafa, maar begon als jeugdspeler bij het Utrechtse DOS. Bij Ajax, Real Madrid, Internazionale en Galatasaray won hij daarna vele prijzen en in het shirt van Oranje werd hij recordinternational met 133 interlands.

"Tijdens zijn voetbalcarrière heeft hij Utrecht nooit uit het oog verloren", schrijft de gemeente Utrecht, dat als voorbeeld noemt de Stichting Sport Ondiep die door Sneijder is opgericht. Die stichting ondersteunt de amateurvoetbalvereniging D.H.S.C, organiseert activiteiten voor de wijk Ondiep en biedt de Utrechtse voedselbank een helpende hand. "De maatschappelijke betrokkenheid van Sneijder en zijn inzet voor de Utrechtse sportwereld maken hem tot een voorbeeld voor veel Utrechters."

De Sportpenning wordt door de gemeente Utrecht uitgereikt aan personen of verenigingen die zich in een tak van sport bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Sneijder wordt door de gemeente gezien als een ambassadeur voor de Utrechtse sportwereld.