Nieuws/Sport
2116866
Sport

Wereldkampioen Duitsland nog niet in WK-vorm

Oostenrijk verrast Duitsland

Oostenrijk verrast Duitsland

Duitsland heeft in de aanloop naar het WK opnieuw een nederlaag moeten incasseren. De regerend wereldkampioen verloor in Klagenfurt de oefeninterland tegen Oostenrijk met 2-1. 

Oostenrijk verrast Duitsland

Oostenrijk verrast Duitsland

Doelman Manuel Neuer beleefde zo een vervelende rentree, nadat hij ruim acht maanden geleden opnieuw een breukje in zijn voet had opgelopen. De keeper van Bayern München kon weinig aan de tegentreffers doen. Martin Hinteregger volleerde de bal kort na rust uit een hoekschop langs de kansloze Neuer. Het betekende de 1-1, nadat Mesut Özil de Duitsers al in de elfde minuut op voorsprong had gezet na een mislukte trap van de Oostenrijkse keeper.

Alessandro Schöpf kon Neuer in de 69e minuut ook passeren, na een fraaie aanval van Oostenrijk. De middenvelder van Schalke 04 bezorgde de 'Mannschaft' zo de tweede nederlaag op rij. De ploeg van bondscoach Joachim Löw had in maart in Berlijn ook al verloren van Brazilië (0-1). Daarvoor speelde de wereldkampioen drie keer op rij gelijk, tegen Engeland, Frankrijk en Spanje. De laatste zege van de Duitsers dateert van oktober vorig jaar.

De wedstrijd in Klagenfurt begon ruim anderhalf uur later dan gepland. Vanwege harde regen en onweer werd de aftrap een paar keer uitgesteld. Bij Duitsland maakte aanvaller Nils Petersen zijn debuut. Löw had vaste krachten als Toni Kroos, Mats Hummels en Thomas Müller buiten zijn selectie gehouden. Twee dagen voordat hij zijn definitieve WK-selectie van 23 spelers moet inleveren bij de FIFA, wilde de bondscoach nog wat andere spelers aan het werk zien. De kans is groot dat hij Neuer meeneemt naar Rusland. De doelman straalde in zijn 75e interland, 599 dagen na de vorige, rust en vertrouwen uit.