Nieuws/Sport
2117
Sport

Van Dijk kan nog steeds boos worden

Virgil van Dijk (l)

Virgil van Dijk (l)

Virgil van Dijk kreeg donderdag na drie minuten een uitgelezen mogelijkheid om Southampton op voorsprong te zetten bij Hapoel Beër Sjeva. De verdediger kopte van drie meter echter over.

Virgil van Dijk (l)

Virgil van Dijk (l)

"Ik had veel meer uit die kopbal moeten halen. Dat moment zit nog steeds in mijn hoofd en ik ben er nog steeds boos over", zo stak de balende Van Dijk na afloop de hand in eigen boezem.

"Maar we moeten verder. We gaan naar huis met een punt en daar kunnen we ook wel tevreden mee zijn", aldus de Nederlander, die als aanvoerder voorop ging in de strijd.

Ook zijn landgenoten Jordy Clasie en Cuco Martina hadden een basisplaats gekregen van trainer Claude Puel, de opvolger van Ronald Koeman.

"Natuurlijk wil je winnen, maar we kunnen ook wel trots zijn. We wisten dat het lastig ging worden. Ze hebben een paar sterke spelers en natuurlijk hadden ze het voordeel dat ze voor hun fanatieke aanhang speelden."

Hapoel Beër Sjeva heeft na twee wedstrijden al vier punten. Eerder werd gewonnen van het Internazionale van Frank de Boer. Southampton zegevierde in het eerst duel door Sparta Praag in eigen huis met 3-0 af te drogen.