Nieuws/Sport
2117007
Sport

Schrik om Kompany

Pover België stelt teleur tegen Portugal

Eden Hazard (r.) in duel

Eden Hazard (r.) in duel

Op voorhand leek België-Portugal een heerlijk voetbalaffiche, maar beide landen zorgden zaterdagavond voor een slaapverwekkende vertoning: 0-0.

Eden Hazard (r.) in duel

Eden Hazard (r.) in duel

De wedstrijd in het Koning Boudewijn Stadion stond vooraf in het teken van de bijzondere mijlpaal van Jan Vertonghen. De ex-Ajacied speelde zijn honderdste wedstrijd voor De Rode Duivels en was daarmee de eerste ooit. Bij België speelden sterren als Eden Hazard, Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois mee. Bij Europees kampioen Portugal ontbrak Cristiano Ronaldo.

Beide ploegen vermaakten zowel in de eerste als tweede helft echter zelden. Het tempo lag laag, beide ploegen namen amper risico en grossierden in balverlies. Namens de Belgen kreeg Yannick Carrasco een goede schietkans, namens Portugal waren Gelson Martins en Bernardo Silva dicht bij een doelpunt. Maar het publiek in Brussel trakteerden beide ploegen geregeld op een fluitconcert vanwege het saaie schouwspel dat zij te zien kreeg.

De Belgische bondscoach Roberto Martinez heeft er mogelijk nog een kopzorg bij. Vincent Kompany moest zich geblesseerd laten vervangen. Over de ernst van zijn kwetsuur is momenteel nog niets bekend.