2117083
Darts

Nederlands duo helemaal klaar voor Duitsland

'Mighty Mike' moest spugen voor wedstrijd

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld

Met overmacht plaatsten Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zich zaterdag namens Nederland voor de kwartfinale van de World Cup of Darts. Zuid-Afrika maakte geen schijn van kans tegen het tweetal: 8-0.

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld

Van Gerwen won met 4-0 van Liam O'Brien, terwijl Van Barneveld met dezelfde cijfers afrekende met Devon Petersen. In de kwartfinales wachten morgen de Duitsers Max Hopp en Martin Schindler.

Lees ook: - Van Gerwen en 'Barney' verpletteren Zuid-Afrika

"We mogen niet klagen, ik denk dat ze geen schijn van kans hadden", aldus Van Gerwen bij RTL 7. "Ook al voelde ik mij voor de wedstrijd niet helemaal top. Ik had wat gegeten en dat viel niet helemaal goed. Ik moest overgeven. Mijn buik was van streek, daar baalde ik van. Maar we hebben gewonnen en daar gaat het uiteindelijk om."

Van Barneveld wil morgen in de kwartfinale afrekenen met het vijandige publiek, dat pesterige WK-liedjes zong toen het Nederlandse tweetal aan het spelen was: "Of we nou tegen Duitsland of Ierland spelen, ze zijn altijd tegen ons", glimlacht Barney. "Ze zongen: Ohne Holland fahren wir nach WM. Dat is wel irritant, dus dat moeten we morgen wel even recht gaan zetten. Ik weet zeker dat ze Schindler tegen mij zetten en Hopp tegen Mike."

Van Gerwen: "Of zij topdarters zijn? Ik vind het subtop. Wij moeten gewoon gelijk druk zetten en dan winnen we ook gewoon van hun. Punt uit."