Nieuws/Sport
2117107
Sport

Verhoeven haalt angel uit 'Scorpion Sting'

'King Rico' niet van troon te stoten

Rico Verhoeven

Rico Verhoeven

Rico Verhoeven heeft voor de zevende keer op een rij met succes zijn wereldtitel verdedigd. The King versloeg in Birmingham de Kroaat Mladen Brestovac.

Rico Verhoeven

Rico Verhoeven

Hoewel er geen knock-out aan te pas kwam, was Verhoeven zijn opponent in vijf ronden van drie minuten op alle fronten de baas. De Nederlander was vooraf gewaarschuwd voor de befaamde linkertrap van Brestovac. 

Controle

In de beginfase toonden beide vechters respect voor elkaar, al liet Brestovac zijn tegenstander wel even kennis maken met zijn fenomenale trap. Op punten trok Verhoeven echter de eerste vier rondes naar zich toe. De Nederlandse wereldkampioen mikte telkens op de benen van de Kroaat, zich ervan bewust dat daar het grootste gevaar vandaan kwam bij The Scorpion Sting, zoals zijn bijnaam luidt.

Lees ookVerhoeven in september in Johan Cruijff ArenA

Verhoeven bleef de wedstrijd controleren, maar moest op zijn hoede blijven voor de trappen van Brestovac. Aan het einde van ronde vier kreeg de Nederlander een pijnlijke knie in de edele delen te verwerken, waar hij even van moest herstellen. 

Records

Verhoeven bleef echter messcherp en deelde in ronde vijf een gigantische dreun uit, gevolgd door een uppercut. Brestovac incasseerde beide tikken knap, maar kon een nederlaag niet voorkomen.

Lees ook Verhoeven: 'Gevoel dat Badr me ontwijkt' Met zijn zege schrijft Verhoeven enkele records op zijn naam. Zo is de Nederlander nu de kickbokser met de meeste zeges binnen Glory: zeventien. De kampioen zwaargewicht heeft bovendien voor de zevende keer op een rij met succes zijn wereldtitel verdedigd. Niemand deed dat vaker.

Opwarmertje

Voor Verhoeven was het zijn eerste gevecht sinds december, toen hij de Belg Jamal Ben Saddik de baas was. Het gevecht met Brestovac werd gezien als mogelijk opwarmertje voor een re-match tegen Badr Hari, die in december 2016 zijn arm brak tijdens hun laatste ontmoeting. Verhoeven liet direct na afloop van zijn partij tegen Brestovac weten dat hij op 29 september in de Johan Cruijff ArenA zijn volgende partij bokst, maar zei niet tegen wie. 

In gesprek met Telesport liet Verhoeven deze week wel al weten uit te kijken naar een nieuwe wedstrijd tegen de Marokkaan. "Ik loop lichtjaren voor op hem, hij traint op en af, ik al jaren volgens een vast ritme en ben al die tijd ongeslagen gebleven. Dit is mijn tijd."