Sport/Voetbal
2117172941
Voetbal

Tweede plaats Van der Haar

Denise Betsema wint wereldbeker Zonhoven

Denise Betsema.

Denise Betsema.

Zonhoven - Denise Betsema heeft de wereldbeker veldrijden van Zonhoven (België) op imponerende wijze gewonnen. De Nederlandse bekroonde haar topvorm met een overtuigende zege voor zes andere Nederlandse vrouwen.

Denise Betsema.

Denise Betsema.

Net zoals zaterdag in de Superprestige was er een enorme voorsprong. Lucinda Brand werd tweede op driekwart minuut. Ceylin del Carmen Alvarado, die haar rentree maakte, werd op ruim een minuut derde.

Daarna volgden Puck Pieterse, Fem Van Empel, Shirin Van Anrooij en Inge van der Heijden. De Franse Line Burquier was op een achtste plek de eerste buitenlandse net voor Yara Kastelijn.

Stand wereldbeker

Marianne Vos deed niet mee in Zonhoven en raakte haar eerste plek in de wereldbekerstand daardoor kwijt. Betsema leidt nu met 125 punten. Brand heeft 3 punten minder.

Het was voor Betsema een uitstekend weekeinde. Zaterdag schreef ze de Superprestigecross van Ruddervoorde al op haar naam. De renster van Pauwels Sauzen-Bingoal staat ook in het klassement om de Superprestige bovenaan.

Van der Haar tweede in wereldbeker Zonhoven

Veldrijder Lars van der Haar is opnieuw tweede geworden in een wedstrijd om de wereldbeker. De Nederlander moest in de Kuilcross in Zonhoven alleen zijn Belgische ploegmaat Toon Aerts voor zich dulden.

Aerts ging in de voorlaatste ronde van de cross alleen op avontuur en reed solo als winnaar over de finish. Het was zijn eerste wereldbekerzege van dit seizoen.

Van der Haar besliste een verbeten duel om de tweede plaats met de Belg Eli Iserbyt in zijn voordeel. De 30-jarige Amersfoorter was in de vorige wereldbekerwedstrijd, in het Amerikaanse Iowa City, ook al tweede. In de wereldbekerstand neemt hij na vier manches de vierde plaats in. Iserbyt is de leider.