Sport/Voetbal
2117327251
Voetbal

Weg vrij voor Berghuis op 10

Davy Klaassen mist duel met Sporting Portugal

Davy Klaassen.

Davy Klaassen.

AMSTERDAM - Het is een fikse streep door de rekening van Erik ten Hag: Davy Klaassen reist dinsdag niet met Ajax mee naar Lissabon. De middenvelder heeft nog te veel last van de (lichte) liesklachten die hij bij het Nederlands elftal opliep en mist het Champions League-duel van woensdagavond met Sporting Portugal.

Davy Klaassen.

Davy Klaassen.

Zaterdagavond na het duel bij PEC Zwolle (0-2) kondigde Ten Hag al aan dat voor Klaassen een race tegen de klok zou worden. Maandagmiddag bleek hij die te hebben verloren. Tijdens de test op De Toekomst bleek de international nog niet pijnvrij en dus werd de logische beslissing (thuisblijven) genomen, omdat het seizoen nog lang is.

De absentie van Klaassen verlost Ten Hag in elk geval van één lastige (luxe)keuze. Op de nummer-10-positie komt een plek vrij voor Steven Berghuis, die deze plaats tegen PEC Zwolle ook al innam. Met twee assists op Sébastien Haller had Berghuis een groot aandeel in de eenvoudige Amsterdamse zege.

De kans lijkt groot dat Maarten Stekelenburg wel op tijd fit is voor het treffen in Lissabon. De doelman kampte eveneens met liesklachten.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop