Sport/Darts
2117537332
Darts

Michael van Gerwen weer heer en meester

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Ook in zijn tweede groepspartij op de Grand Slam of Darts toonde Michael van Gerwen zich dinsdagavond heer en meester.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Na de 5-0 zege een dag eerder tegen Adam Hunt moest nu Gabriel Clemens eraan geloven. Mighty Mike won met 5-1 van de Duitser en plaatste zich daarmee voor de volgende ronde van het prestigieuze dartstoernooi.

Indrukwekkend vond Van Gerwen zelf een te groot woord voor zijn prestatie, zei hij na afloop voor de camera van RTL7. „Ik miste weinig kansen, het voelde weer goed.” Hij zag wel een klein minpuntje: „Misschien wilde ik een tikkeltje te graag.”

Van Gerwen sluit de groepsfase donderdag af met een partij tegen de Brit Joe Cullen. Voor de winnaar van het toernooi ligt volgende week dinsdag een cheque klaar van bijna 140.000 euro.

Van Gerwen won het toernooi in 2015, 2016 en 2017.

Van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode wist zijn tweede partij op de Grand Slam of Darts niet te winnen. In Coventry ging de 28-jarige Nederlander met 5-2 onderuit tegen Devon Petersen.

Maandag zorgde Van Duijvenbode, die een maand geleden in dezelfde stad de finale haalde van de World Grand Prix, nog voor een stunt door wereldkampioen Peter Wright opzij te zetten. Van Duijvenbode kan zich nog wel kwalificeren voor de laatste zestien.

Dirk van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode

Wattimena

Eerder op de dag lukte het Jermaine Wattimena niet te winnen van James Wade. De Engelsman bleek met 5-3 te sterk voor onze landgenoot. Wattimena was de Grand Slam of Darts maandag prima begonnen met een 5-1 zege op Glen Durrant, de winnaar van de Premier League. De Nederlander maakt nog kans op een plaats in de achtste finales.