Nieuws/Sport
2117614
Sport

Alli uitgefloten op Wembley

Dele Alli verlaat onder boegeroep het veld.

Dele Alli verlaat onder boegeroep het veld.

Dele Alli speelde dit seizoen - vanwege de verbouwing van White Hart Lane - bijna wekelijks op Wembley. Zaterdag keerde de Tottenham Hotspur-middenvelder met het Engelse nationale elftal terug voor een oefenduel met Nigeria, maar was de ontvangst anders dan normaal. 

Dele Alli verlaat onder boegeroep het veld.

Dele Alli verlaat onder boegeroep het veld.

In plaats van gejuich viel Alli nu echter boegeroep ten deel. Hij maakte zich dit seizoen met enkele schwalbe's niet bepaald populair bij de aanhangers van andere Premier League-clubs, maar het waren niet de Engelse fans die op hem hadden gemunt.

Het waren de Afrikaanse supporters die zich lieten horen. Zij nemen het de 22-jarige middenvelder kwalijk dat hij niet het shirt vanThe Super Eagles draagt. Want hoewel Alli in Milton Keynes is geboren, heeft hij een Nigeriaanse vader.

Alli heeft echter nooit een goede band gehad met zijn vader, een rijke zakenman die vaak op reis was of zelfs langere periodes in het buitenland woonde. Op zijn dertiende trok Alli - mede vanwege een alcoholprobleem bij zijn moeder - dan ook in bij de ouders van een teamgenoot van zijn oude club MK Dons. 

Het duel tussen Engeland en Nigeria eindigde in 2-1.

Het duel tussen Engeland en Nigeria eindigde in 2-1.

In de zomer van 2016 besloot hij bovendien om niet meer met Alli, maar met Dele op zijn rug te gaan spelen. Als verklaring gaf hij dat hij zich totaal niet meer verbonden voelde met zijn vader en diens naam. 

Ook bij Alli's wissel in de 82e minuut was het weer raak. Verbaasd zocht de 24-voudig international een plek in de dug-out naast bondscoach Gareth Southgate op.

Engeland is op het WK ingedeeld in een poule met Tunesië, Panama en België. Over vier dagen staat er nog een oefenduel met Costa Rica op het programma.