Nieuws/Sport
2117891
Sport

Bendsneyder snel klaar in Italiaanse GP

Bo Bendsneyder

Bo Bendsneyder

Het raceseizoen voor Moto2-coureur Bo Bendsneyder verloopt nog niet naar wens. De Rotterdamse rookie die voor het Tech3 Racingteam uitkomt, wacht nog steeds op zijn eerste WK-punten en daar kwam in de Grand Prix van Italië geen verandering in

Bo Bendsneyder

Bo Bendsneyder

Al na de eerste ronde op de Autodromo del Mugello parkeerde hij zijn Mistral 610-machine in de pitbox vanwege een koppelingsprobleem. De hoge verwachtingen na een goede warm up-training met een twaalfde tijd kon Bendsneyder, die vanaf de 23ste plaats op de grid moest starten, niet waarmaken.

De zinderende Moto2-race werd een prooi voor de Portugees Miguel Oliviera die voor zijn KTM-team de eerste zege van het seizoen behaalde. De coureur die volgend jaar naar de MotoGP overstapt, profiteerde in de laatste ronde van een klein foutje van de Italiaan Lorenzo Baldassarri, die met zijn motorfiets van het Pons-team ging wiebelen.

Beiden hadden afwisselend met elkaar om de leiding gevochten. In hun spoor werd de getalenteerde Spanjaard Joan Mir, die in 2019 ook in de koningsklasse gaat racen, derde door in de bloedstollende finale WK-leider Francesco Bagnaia (ook al een toekomstige MotoGP-rijder) te verslaan.

De podiumbeklimmers haalden voordeel uit de crash van aanvankelijk koploper Mattia Pasini. De Italiaanse routinier, die met 32 jaar en 293 dagen de oudste polewinnaar werd in de Moto2, was niet de enige die op het pijlsnelle circuit onderuitging. Van de vele uitvallers profiteerde het Nederlandse NTS RW Racing GP. De Amerikaan Joe Roberts en de Zuid-Afrikaan Steven Odendaal konden daardoor in de punten rijden door als resp. veertiende en vijftiende te worden afgevlagd.