Nieuws/Sport
2118013
Sport

'Frankrijk heeft op WK één groot probleem'

Kylian Mbappé, Antoine Griezmann en Ousmane Dembele

Kylian Mbappé, Antoine Griezmann en Ousmane Dembele

Frankrijk geldt op het komende WK in Rusland als een van de absolute favorieten voor de eindzege. William Gallas voorziet echter problemen voor de ploeg van bondscoach Didier Deschamps.

Kylian Mbappé, Antoine Griezmann en Ousmane Dembele

Kylian Mbappé, Antoine Griezmann en Ousmane Dembele

De oud-speler van onder meer Chelsea en Arsenal erkent dat de Fransen over enorm veel voetbalkwaliteit beschikken, maar ziet in de jonge ploeg van Deschamps geen leider rondlopen die het elftal op sleeptouw moet nemen wanneer het minder gaat. "Iedereen wil graag een leider zien, maar niemand wil een leider zijn. Misschien komt dat omdat ze nog steeds erg jong zijn", vertelt hij in gesprek met The Mirror.

Leiders

"Een leider moet niet alleen aan zijn eigen optreden denken, maar ook aan dat van anderen. Dat is niet makkelijk. Ik weet dat, omdat ik tot mijn 28e, 29e ook geen leider was. Ik beschikte niet over de kwaliteiten die zij nu al hebben, maar kun je het WK winnen met alleen maar jonge spelers? Ik ben daar niet zeker van."

Gallas hoopt dat Frankrijk het tegendeel bewijst. "Onze spelers zijn erg jong en talentvol en in staat om het verschil te maken. Maar wanneer we tegen sterke tegenstanders moeten spelen, komen ze in de problemen. We hebben spelers nodig die hun mond opentrekken op het veld wanneer het niet goed gaat, maar die zie ik dit moment niet."

Martial

Bondscoach Deschamps kan het zich veroorloven om spelers als Alexandre Lacazette en Anthony Martial buiten de WK-selectie te houden. Met laatstgenoemde speler heeft Gallas absoluut geen medelijden dat hij het WK moet missen. "Martial heeft heel vaak bij de selectie gezeten, maar nooit zijn kans gegrepen. Hoe dat komt? Omdat hij eigenlijk het hele seizoen niet goed gepresteerd heeft."