Sport/Voetbal
2118407268
Voetbal

Chiellini (37) gaat Juventus na 17 jaar verlaten

Giorgio Chiellini

Giorgio Chiellini

Giorgio Chiellini gaat Juventus aan het einde van dit seizoen verlaten. Dat zei de 37-jarige verdediger na de verloren bekerfinale tegen Internazionale (4-2 na verlenging).

Giorgio Chiellini

Giorgio Chiellini

„We hebben fantastische jaren gehad en nu is het aan de jonge jongens om het op te pakken. Ik heb alles gedaan wat ik kon en ik hoop dat ik iets heb betekend”, zei Chiellini, die bij Juventus vaak samen met Matthijs de Ligt in het hart van de verdediging stond. „Maandag zal ik het Allianz Stadium vaarwel zeggen. Het is 100 procent mijn beslissing.”

Maandag speelt Juventus de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen Lazio. Daarna volgt nog een competitiewedstrijd tegen Fiorentina.

Chiellini speelt sinds 2005 voor Juventus, waarmee hij negen keer kampioen werd. Tevens won hij vijf keer de beker. Twee keer verloor hij de finale van de Champions League, in 2015 en 2017.

Het is nog niet bekend waar de toekomst van de verdediger ligt. „Ik weet het niet, ik moet het met mijn familie bespreken. Ik ben blij om Juventus te verlaten terwijl ik nog op niveau ben”, aldus de veteraan, die afgelopen EK nog met Italië de Europese titel veroverde.