Nieuws/Sport
2118727
Sport

VIDEO - Neymar is terug met fabelachtige goal

Neymar

Neymar

Neymar heeft Brazilië in zijn eerste wedstrijd in meer dan drie maanden naar de zege op Kroatië geschoten.

Neymar

Neymar

Het oefenduel in Liverpool als voorbereiding op het WK in Rusland eindigde in 2-0 dankzij een treffer van de Braziliaanse sterspeler en een laat doelpunt van Roberto Firmino.

Lange revalidatie

Neymar maakte in de tweede helft zijn rentree, nadat hij op 25 februari geblesseerd was geraakt in het duel van Paris Saint-Germain met Olympique Marseille. De 26-jarige aanvaller werd geopereerd aan een gebroken middenvoetsbeentje en wachtte een lange revalidatie.

Neymar kreeg op aangeven van ploeggenoot Philippe Coutinho de bal, kapte zijn Kroatische tegenstander uit en liet doelman Danijel Subasic met een hoog schot kansloos. Hij zocht na zijn treffer bondscoach Tite op om zijn doelpunt te vieren.

Kroatië had aanvankelijk de beste kansen. Dejan Lovren was voor rust met een kopbal dicht bij een doelpunt en in de tweede helft kreeg Ante Rebic een goede kans. Doelman Alisson greep echter goed in. Daarna was het de individuele klasse van Neymar die de doorslag gaf. Brazilië kwam na de openingstreffer nauwelijks nog in de problemen. Firmino maakte er met een fraai lobje 2-0 van.