Nieuws/Sport

Slechts twee basisspelers scoorden ooit voor 'Azzurri'

Italië met onervaren ploeg tegen Oranje

Lorenzo Insigne

Lorenzo Insigne

Hollandse Hoogte

Bondscoach Roberto Mancini van Italië grijpt de oefeninterland tegen het Nederlands elftal aan om met veel onervaren internationals te experimenteren.

Lorenzo Insigne

Lorenzo Insigne

Hollandse Hoogte

Van alle basisspelers hebben alleen Andrea Belotti en Lorenzo Insigne ooit gescoord voor de viervoudig wereldkampioen. Ze kwamen samen tot negen doelpunten.

Geheimzinnig

Mancini deed tijdens de afsluitende persconferentie niet geheimzinnig en gaf gewoon zijn opstelling aan een verslaggever van Sky Italia. Alleen Belotti (17 interlands), Insigne (25 interlands) en Domenico Criscito (23 interlands) hebben meer dan elf interlands gespeeld.

Italië versloeg afgelopen maandag Saudi-Arabië (2-1) en verloor vrijdag nog (1-3) van Frankrijk. "We zijn met iets nieuws bezig", zei Mancini. "Zeker als je twee duels in drie dagen speelt, wil ik veel spelers aan het werk zien. Maar de wedstrijd tegen Frankrijk gaf misschien een een betere indicatie van wat ik van plan ben."

Italië bestreed Frankrijk met ervaren spelers als Leonardo Bonucci (79 interlands), Mattia De Sciglio (35 interlands) en Mario Balotelli (35 interlands).

Opstelling Italië: Perin; Zappacosta, Caldara, Romagnoli, Criscito; Cristante, Jorginho, Bonaventura: Verdi, Belotti, Insigne.

Bekijk meer van