Nieuws/Sport
2119021
Sport

Herlings slaat weer toe met eindsprint

Jeffrey Herlings

Jeffrey Herlings

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft een dubbele zege behaald in de MX Grand Prix van Groot-Brittannië op het circuit van Matterley Basin in het zuiden van Engeland.

Jeffrey Herlings

Jeffrey Herlings

Evenals in de eerste manche sloeg de Brabander ook in de tweede race in de laatste ronde toe en wist hij zijn KTM-merkgenoot Antonio Cairoli - die de hele wedstrijd ogenschijnlijk onbedreigd aan de leiding had gelegen - te verschalken. Tegen de indrukwekkende eindsprint van Herlings was de negenvoudig wereldkampioen uit Italië wederom niet bestand.

74e zege

Kwam het in de eerste manche nog tot contact tussen beide kemphanen waardoor Cairoli ten val kwam, ditmaal wist de Nederlander hem met een 'cleane' strakke actie binnendoor te passeren. Herlings reed daarna met groot gemak op zijn 74e GP-zege in zijn carrière af. Het was zijn zevende GP-overwinning en veertiende manche-winst van het seizoen en zijn 100e podiumbezoek. Door de eervolle dagzege vergrootte hij zijn leiding in de WK-stand. The Bullet uit Oploo staat nu 54 punten voor op zijn rivaal Cairoli.

De strijd om de derde plaats was even spannend als die tussen de twee KTM-coureurs aan het front. Yamaha-coureur en oud-wereldkampioen Romain Febvre eindigde als derde. De Fransman wist de Belg Clement Desalle (Kawasaki) en de andere oud-wereldkampioen Tim Gajser op Honda voor te blijven. Achter dit drietal eindigde de Nederlandse KTM-rijder Glenn Coldenhoff als zesde.