Sport/Voetbal
2119444105
Voetbal

Europa zoekt oplossing voor stilgevallen voetbalwereld

NYON - De Europese voetbalbonden moeten dinsdag een aantal ingrijpende beslissingen nemen. Het coronavirus heeft ertoe geleid dat in vrijwel heel Europa de competities stilliggen.

Ook de Champions League en Europa League zijn onderbroken en het ziet er niet naar uit dat er snel weer gevoetbald kan worden.

Hoe kunnen de nationale competities fatsoenlijk worden uitgespeeld? Wat moet er gebeuren met de Champions League en Europa League? En kan het EK komende zomer wel worden gehouden of moet de Europese eindronde een paar maanden of misschien zelfs wel een jaar worden verplaatst?

Op al die vragen moet een antwoord worden gevonden. De UEFA vergadert met de 55 nationale bonden via een conference call. Ook de ECA, de associatie van Europese clubs, en European Leagues (dat de nationale competities vertegenwoordigt) praten mee, evenals de internationale spelersvakbond FIFPro.

Namens de KNVB wordt het woord gevoerd door secretaris-generaal Gijs de Jong, tevens toernooidirecteur van de vier EK-wedstrijden die in Amsterdam worden gehouden. Jacco Swart praat mee als directeur van European Leagues, Michael van Praag als bestuurslid van de UEFA.

Lees hieronder alles over de mogelijke scenario’s: