Nieuws/Sport
2119888
Sport

Curry neemt Golden State bij de hand tegen LeBron & co

Curry was 'on fire'

Curry was 'on fire'

De basketballers van Golden State Warriors hebben in de NBA-finale een voorsprong van 2-0 genomen. De regerend kampioen won in de best-of-sevenserie ook de tweede thuiswedstrijd tegen Cleveland Cavaliers.

Curry was 'on fire'

Curry was 'on fire'

De Warriors zegevierden in Oakland met 122-103 en zijn daardoor al halverwege titelprolongatie.

De thuisploeg nam al na 10 seconden de leiding en stond die niet meer af. Stephen Curry was met 33 punten de grote man bij de Warriors. De dertigjarige Amerikaan gooide negen driepunters raak, een record in de NBA-finale. Ook Kevin Durant, de andere ster van de ploeg uit Californië, was belangrijk met 26 punten, negen rebounds en zeven assists.

Het lukte Curry, Durant en vooral Draymond Green ook aardig om de superster van Cleveland af te stoppen. 'King James', bezig aan zijn achtste NBA-finale op rij, kwam 'slechts' tot 29 punten, negen rebounds en dertien assists. In de eerste wedstrijd scoorde hij in zijn eentje nog 51 punten. Dat bleek toen niet genoeg om te winnen, want de Warriors sloegen in de verlenging toe (124-114).

,,Dit was best een speciale avond'', zei Curry na wedstrijd twee. ,,Hopelijk gaan er nog meer speciale dingen gebeuren en kunnen we nog twee keer winnen.'' Met negen rake driepunters verbeterde hij het record dat sinds 2010 met acht stuks op naam stond van Ray Allen (Boston Celtics). ,,Best cool om dit te bereiken.''

Coach Steve Kerr was vol lof over zijn grootste vedette. ,,Stephen was geweldig. Steeds als we het nodig hadden, gooide hij die bal van grote afstand raak.''

De finale verhuist nu naar Cleveland, waar de Cavaliers woensdagavond moeten proberen de spanning terug te brengen in de serie. Lukt dat niet, dan lijkt de NBA-titel voor de derde keer in vier jaar naar de Warriors te gaan.