Sport/Tennis
2119933759
Tennis

Coronacrisis: steun voor tennissers met mentale problemen

Tennisbond ATP gaat de mannelijke spelers bijstaan die te maken hebben met psychische problemen tijdens de coronacrisis.

Door de uitbraak van het virus ligt het tenniscircuit tot eind juli stil en er wordt zelfs gevreesd dat er het hele jaar niet meer wordt getennist. Zeker voor laag geklasseerde tennissers kan de lockdown zorgen voor veel onzekerheid en angst, aldus de ATP.

„Geestelijk sterk zijn is bij tennis net zo belangrijk als fysieke kracht en het zorgen voor de mentale gezondheid van onze spelers en staf is een topprioriteit voor ons”, aldus ATP-voorzitter Andrea Gaudenzi.

„Iedereen heeft zich aangepast aan de quarantaine en heeft minder fysieke activiteiten gehad tijdens de pandemie, maar dit kan een bijzonder nadelig effect hebben op professionele atleten die gewend zijn aan een bepaalde trainingsstructuur en dagelijks spelen.”

De mentale hulp wordt verzorgd door Sporting Chance, dat door oud-voetballer Tony Adams is opgericht. Ook de medewerkers van de belangenbehartiger in het mannentennis mogen gebruikmaken van de geboden hulp.

Tevens is de ATP een samenwerking aangegaan met Headspace, gespecialiseerd in mindfulness en meditatie.