Nieuws/Sport
2119961
Sport

Transfer Ziyech naar Roma niet uit koker Raiola

Mino Raiola.

Mino Raiola.

De aanstaande transfer van Hakim Ziyech van Ajax naar AS Roma komt niet uit de koker van de Italiaan Mino Raiola, die volgens berichten in de Italiaanse media vorige week over zowel Ziyech als Justin Kluivert zou hebben gesproken met de leiding van AS Roma. 

Mino Raiola.

Mino Raiola.

Ziyech heeft geen enkele overeenkomst of relatie met Raiola. Hij vertrouwt al vanaf zijn zestiende jaar al zijn zaken toe aan zijn vaste zaakwaarnemer Mustapha Nakhli, die op zijn beurt met niemand samenwerkt.

Lees ook: - AS Roma wil snel zaken doen met Ajax

Ook Ajax heeft geen belang gehad om Raiola in te schakelen. De Amsterdammers willen hun beste spelers het allerliefst aan boord houden om te voorkomen dat het elftal te veel wordt uitgehold. Al seizoenen lang zien Edwin van der Sar en Marc Overmars als directeuren van Ajax tegen hun zin in de beste spelers vertrekken. Over een dreigend vertrek van Kluivert voeren zij zelfs oorlog met Raiola.

Traject

Het laatste wat de Ajax-directie dus zou doen is de voetbalmakelaar vragen om spelers van Ajax weg te brengen. Dat Ziyech waarschijnlijk toch vertrekt, heeft te maken met de ambities die de speler en Nakhli al bij zijn komst naar de ArenA kenbaar hebben gemaakt aan de leiding van Ajax. De Amsterdammers weten dat ze de man die is gekozen tot Voetballer van het Jaar niet langer in de hoofdstad kunnen houden.

„Met Hakim is een traject uitgestippeld”, zei Nakhli al eerder. „Dat is al begonnen ver voordat hij bij FC Twente speeldeAjax was een volgende stap en de internationale belangstelling groeit. Die interesse is begrijpelijk. Hij is Marokkaans Voetballer van het Jaar geweest, nu Speler van het Jaar in Nederland, hij heeft vorig jaar de Europa League-finale gespeeld en hij staat met Marokko deze maand op het WK in Rusland.”