Nieuws/Sport
2120311
Sport

Vijfde WK voor Márquez (39)

Márquez is er ook op dit WK weer bij.

Márquez is er ook op dit WK weer bij.

Rafael Márquez gaat voor de vijfde keer naar het WK. Bondscoach Juan Carlos Osorio van Mexico heeft de 39-jarige Márquez opgenomen in zijn selectie van 23 man.

Márquez is er ook op dit WK weer bij.

Márquez is er ook op dit WK weer bij.

Aanvaller Hirving Lozano van PSV zit daar ook bij. Met Héctor Moreno en Andrés Guardado maken ook twee oud-spelers van de Eindhovense club deel uit van de groep, Jesús Corona (ex-Twente) gaat ook mee naar Rusland.

Márquez zet na dit seizoen een punt achter zijn lange carrière. De Mexicaan speelde eind april zijn laatste competitiewedstrijd als profvoetballer. De aanvoerder van de Mexicaanse club Atlas sprak toen de hoop uit dat op het WK zou kunnen afzwaaien. ,,Dat zou het mooiste afscheid zijn'', aldus de verdedigende middenvelder, die meer dan 140 interlands speelde.

Saudi-Arabië

Márquez fungeerde als aanvoerder van het Mexicaanse elftal op de WK's van 2002, 2006, 2010 en 2014. Hij heeft de band inmiddels overgedragen aan Guardado. Tijdens het vorige WK werd Mexico in de achtste finales uitgeschakeld door het Nederlands elftal (2-1).

Terwijl Mexico de 23-koppige selectie via een simpel bericht op Twitter presenteerde, pakte Saudi-Arabië het heel wat creatiever aan. De bond publiceerde een video waarin te zien is hoe op allerlei plekken in het land met veel enthousiasme de namen van de spelers worden onthuld. Ze staan allemaal onder contract bij clubs uit Saudi-Arabië. Vleugelspits Nawaf Al Abed, een van de uitblinkers in de kwalificatiereeks onder de toenmalige bondscoach Bert van Marwijk, heeft het WK vanwege een blessure niet gehaald.

Saudi-Arabië speelt op 14 juni in Moskou de openingswedstrijd tegen Rusland.