Nieuws/Sport
2120611
Sport

Doelman ligt al twee wedstrijden 'opeens' op de grond

Opmerkelijke blessures keeper Tunesië

Keeper Mouez Hassen.

Keeper Mouez Hassen.

De Rode Duivels kijken op 23 juni Tunesië in de ogen tijdens hun tweede groepswedstrijd op het WK in Rusland. Tegen die tijd zal de Tunesische doelman wel zo ongeveer weer fit zijn, maar voorlopig doet die nog elke wedstrijd alsof hij geblesseerd is. En dat is niet zonder reden.

Keeper Mouez Hassen.

Keeper Mouez Hassen.

Tunesië speelde de voorbije week twee vriendschappelijke interlands. Zowel tegen Portugal als tegen Turkije werd het 2-2. In beide wedstrijden nam doelman Mouez Hassen een hoofdrol op zich. Tegen Portugal vroeg hij in de 58ste minuut plots om verzorging, tegen de Turken ging hij in de 49ste minuut op zijn rug op de doellijn liggen.

Twee keer leek er weinig aan de hand en wie zijn teamgenoten in de gaten hield, had snel door waarom Hassen plotseling ‘geblesseerd’ leek. Er werd namelijk snel gegeten en gedronken aan de zijlijn, terwijl ook Hassen zo wat kon nuttigen. Niet heel verwonderlijk, de Tunesiërs zijn momenteel bezig aan de ramadan en dus mag er pas gegeten en gedronken worden na zonsondergang.

Volgens de Tunesische journalist Souhail Khmira is dan ook de afspraak gemaakt dat Hassen een blessure veinst zodra de zon ondergaat, zodat de vastenperiode doorbroken kan worden. Op het WK zal Tunesië geen last hebben van de ramadan aangezien die eindigt op 14 juni.