Nieuws/Sport
2120730
Sport

Geblesseerde Kompany toch mee met België naar WK

Vincent Kompany gaat toch mee.

Vincent Kompany gaat toch mee.

Vincent Kompany staat op de lijst van 23 spelers die de Belgische bondscoach Roberto Martinez maandag heeft ingeleverd bij de wereldvoetbalbond FIFA voor het WK.

Vincent Kompany gaat toch mee.

Vincent Kompany gaat toch mee.

De verdediger van Manchester City is weer geblesseerd, maar Martinez hoopt dat zijn aanvoerder op tijd fit is om in actie te komen op het mondiale podium. De bondscoach heeft tot 24 uur voor de eerste groepswedstrijd, op 18 juni in Sotsji tegen Panama, de tijd om een geblesseerde speler te vervangen. Laurent Ciman staat als reserve klaar om de plek van Kompany in de groep over te nemen als de aanvoerder van de 'Rode Duivels' niet op tijd hersteld is.

Lees ook: - België in rep en roer door matrasgate

,,Dit is niet zomaar een competitie, dit is het WK. 'Vinnie' is een leider en van essentieel belang voor ons'', zei Martinez tijdens de presentatie van zijn WK-selectie. ,,We willen maximaal de tijd nemen om een zo goed mogelijke beslissing te nemen.''

Matrasgate

Eerder was er in België sprake van 'matrasgate', maar dat blijkt nu toch niet helemaal te kloppen. Adnan Januzaj en Leander Dendoncker zitten er namelijk wel bij. Matz Sels Sels, Christian Kabasele en Jordan Lukaku vielen wél af. 

De grote verrassing is het afvallen van Christian Benteke. De aanvaller van Crystal Palace speelde eerder deze week nog de gehele tweede helft in de interland tegen Portugal, waardoor men niet had verwacht dat hij niet bij de definitieve selectie zou zitten.