Nieuws/Sport
2121236
Sport

Wel Neuer, geen Sané bij Duitsland op WK

Neuer is er toch bij op het WK

Neuer is er toch bij op het WK

Manuel Neuer heeft het gehaald. Bondscoach Joachim Löw neemt de doelman van Bayern München mee naar het WK.

Neuer is er toch bij op het WK

Neuer is er toch bij op het WK

Neuer maakte zaterdag in de verloren oefeninterland tegen Oostenrijk (2-1) zijn rentree, nadat hij ruim acht maanden aan de kant had gestaan met een breukje in zijn linkervoet.

De 32-jarige keeper doorstond die test op het veld, waarna ook medisch onderzoek positief voor hem uitviel. Löw heeft Neuer daarom opgenomen in zijn definitieve WK-selectie van 23 spelers. De bondscoach liet eerder al doorschemeren dat Neuer ook de nummer 1 is als hij meegaat naar Rusland.

Voorkeur

Van de vier afvallers is Leroy Sané de grootste verrassing. De 22-jarige vleugelspits had met tien doelpunten en vijftien assists een belangrijk aandeel in het kampioenschap van Manchester City, maar moet net als keeper Bernd Leno, verdediger Jonathan Tah en spits Nils Petersen naar huis. Löw vertelde de vier maandagavond persoonlijk het slechte nieuws.

,,Ik heb wel eens leukere dagen gehad als bondscoach'', zei Löw even later op de persconferentie in Zuid-Tirol, nadat de afvallers waren vertrokken. ,,Ik heb vier heel goede spelers naar huis moeten sturen.'' De Duitse teamchef geeft Marco Reus en Julian Draxler de voorkeur boven Sané. Verdediger Jérôme Boateng gaat ondanks een spierblessure ook mee naar Rusland. Boateng sluit waarschijnlijk dinsdag aan bij de groepstraining.

De 'Mannschaft' sluit de voorbereiding op het WK vrijdag in Leverkusen af tegen Saudi-Arabië. De ploeg van Löw begint de jacht op titelprolongatie op 17 juni in Moskou tegen Mexico. De Duitsers treffen daarna Zweden (23 juni) en Zuid-Korea (27 juni) in de groep.