Sport/Tennis
2121458
Tennis

Halep met speels gemak door op Roland Garros

Nummer twee Wozniacki verlaat Parijs

Caroline Wozniacki kan naar huis.

Caroline Wozniacki kan naar huis.

Caroline Wozniacki is maandag uitgeschakeld op Roland Garros. De nummer twee van de plaatsingslijst boog in de vierde ronde van het grandslamtoernooi van Parijs voor de Russin Daria Kasatkina in twee sets: 6-7 (5), 3-6.  

Caroline Wozniacki kan naar huis.

Caroline Wozniacki kan naar huis.

De Deense toptennisster won in januari nog de Australian Open, maar in Parijs zette de pas 21-jarige Kasatkina haar de voet dwars. De partij was zondag al begonnen, maar moest door de invallende duisternis worden afgebroken. Wozniacki had toen de eerste set al verloren in de tiebreak. De stand in de tweede set was 3-3.

Kasatkina nam bij de hervatting meteen het initiatief en rekende resoluut af met de Deense. De als veertiende geplaatste Russin treft in de kwartfinale de Amerikaanse Sloane Stephens.

Halep

Simona Halep plaatste zich overtuigend voor de kwartfinales. De Roemeense aanvoerster van de wereldranglijst walste in de vierde ronde in een uur tijd en twee sets over Elise Mertens heen. Ze gunde de als zestiende geplaatste Belgische drie games: 6-2, 6-1.

Halep door naar kwartfinale

Halep door naar kwartfinale

Halep stond vorig jaar in Parijs in de eindstrijd. Toen verloor ze van de Letse Jelena Ostapenko. De 26-jarige Roemeense wacht nog altijd op haar eerste grandslamoverwinning. In 2014 stond ze ook in de finale in Parijs en eerder dit jaar ging ze onderuit in de finale van de Australian Open.

Mertens, die in Parijs ook dubbelde met Demi Schuurs, kon vanaf het begin het hoge tempo amper bijbenen. Halep domineerde de partij en liet de Leuvense praktisch kansloos.

In de kwartfinale komt Halep te staan tegenover de winnares van de partij tussen de Duitse Angelique Kerber en de Française Caroline Garcia. Kerber schakelde in de derde ronde Kiki Bertens uit.