Nieuws/Sport
2121535
Sport

Peruaan in diep dal door 'cocaïne-spits'

Sergio Peña moeten wijken voor sterspeler Paolo Guerrero.

Sergio Peña moeten wijken voor sterspeler Paolo Guerrero.

Middenvelder Sergio Peña had zijn koffer al gepakt voor het WK in Rusland, maar de Peruaan blijft alsnog thuis.

Sergio Peña moeten wijken voor sterspeler Paolo Guerrero.

Sergio Peña moeten wijken voor sterspeler Paolo Guerrero.

Peña moet in de selectie van 23 man plaatsmaken voor spits Paolo Guerrero, wiens dopingschorsing afgelopen week door een Zwitserse rechter werd opgeschort. De aanvoerder van Peru kan daardoor toch mee naar Rusland.

Bondscoach Ricardo Gareca had zijn selectie al rond, maar moest alsnog een speler teleurstellen toen Guerrero toch beschikbaar bleek. De keuze viel op Peña, die op het tweede niveau in Spanje speelt voor Granada.

"Dit is het moeilijkste moment uit mijn carrière", schreef de 22-jarige middenvelder op Instagram. "Maar morgen sta ik op met meer kracht dan ooit en ga ik weer door met de sport waarvan ik het meeste houd.''

Guerrero luisterde zondag zijn rentree op met twee doelpunten in de oefeninterland tegen Saudi-Arabië (3-0). De 34-jarige spits van Flamengo speelde zijn eerste interland sinds bij hem in oktober sporen van cocaïne waren aangetroffen bij een dopingtest.

Guerrero moest een lange juridische strijd voeren om te mogen meedoen aan het WK, maar zijn vasthoudendheid bleek niet voor niets. "Ik ben heel blij met mijn twee goals'', zei de oud-speler van Bayern München en Hamburger SV. "Maar we moeten gefocust blijven op ons doel."

Peru is voor het eerst in 36 jaar van de partij op het WK. De ploeg van Feyenoorder Renato Tapia en oud-PSV'er Jefferson Farfán begint het toernooi op 16 juni tegen Denemarken. Vijf dagen later volgt de krachtmeting met Frankrijk, op 26 juni is de laatste groepswedstrijd tegen het Australië van bondscoach Bert van Marwijk.