Sport/Autosport
2122240
Autosport

'Racing Team Nederland kan verrassen in Le Mans'

Giedo van der Garde: "We moesten helemaal opnieuw beginnen."

Giedo van der Garde: "We moesten helemaal opnieuw beginnen."

Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Jan Lammers kwamen zondag alledrie in actie in hun LMP2 Dallara P217 tijdens de officiële testdag voor de 24 uur van Le Mans. Het was geen gemakkelijke dag, maar de coureurs houden hoop. 

Giedo van der Garde: "We moesten helemaal opnieuw beginnen."

Giedo van der Garde: "We moesten helemaal opnieuw beginnen."

"Het was al met al best een moeilijk dagje, maar dat stelt je ook meteen mooi op de proef", aldus de 62-jarige Lammers, die op 16 juni voor de 24e keer aan de start verschijnt. "In de loop van de middag gingen we weer de goede kant op en had ik het echt goed naar mijn zin in de auto. Als we de afstelling weer helemaal voor elkaar krijgen, kunnen we onszelf nog wel eens gaan verrassen."

Van der Garde baalt van een levering nieuwe onderdelen. "Wij kwamen naar Le Mans met een auto die we na de tests in de winter goed voor elkaar hadden, zoals begin mei bleek op Spa, waar we op kop reden tijdens de openingsrace van het wereldkampioenschap. Hier op Le Mans moesten we echter helemaal opnieuw beginnen, omdat ineens bleek dat we de afstelling van onze auto moesten aanpassen aan onderdelen die Dallara vlak voor de test had geleverd. We hebben hier inmiddels wel weer wat stappen gezet, maar we zijn er nog niet. De komende week gaan we dus vooral veel data bestuderen om weer een goede balans te krijgen in de auto."

Van Eerd genoot van de atmosfeer óm de baan, maar was naar eigen zeggen te weinig óp de baan te vinden. "Het is prachtig om weer terug te zijn op Le Mans, maar we hebben vandaag onder de streep niet veel kunnen rijden, omdat we vooral aan de gewijzigde afstelling moesten werken en de test bovendien vaak onderbroken werd door allerlei ongelukken op de baan. In de middag heb ik echter nog een paar runs kunnen doen en toen voelde de auto al veel beter."