2122522
Sport

Goalie (45) concurrent van oud-Feyenoorder

Egypte met 'opa' naar WK

Essam El Hadary werd in 1973 geboren.

Essam El Hadary werd in 1973 geboren.

De keuze van Egypte-bondscoach Hector Cuper om doelman Essam El Hadary te selecteren voor het WK in Rusland is uiterst opvallend te noemen. De goalie is namelijk al 45 jaar.

Essam El Hadary werd in 1973 geboren.

Essam El Hadary werd in 1973 geboren.

De 'stokoude' sluitpost maakte zijn debuut voor de nationale ploeg in 1996, tien maanden voordat de jongste speler in de WK-selectie van De Farao's (de 21-jarige Ramadan Sobhi van Stoke City) het levenslicht zag.

Mocht de veteraan de eerste wedstrijd tegen Uruguay onder de lat staan, dan is hij de oudste speler ooit op een WK en passeert hij de Colombiaanse recordhouder Faryd Mondragon, die vier jaar geleden op het WK in Brazilië 43 jaar oud was.

El Hadary concurreert voor de keeperspositie met Sherif Ekramy, die tussen 2005 en 2008 bij Feyenoord onder contract stond.

In totaal heeft El Hadary inmiddels 150 interlands gespeeld. Hij won met Egypte viermaal de Africa Cup en werd drie keer tot beste doelman uitgeroepen.

Egypte speelt voor het eerst sinds 1990 op de mondiale eindronde. Gastland Rusland en Saudi-Arabië zijn de andere twee tegenstanders in de poule.