Sport/Tennis
2122739
Tennis

Streep door partij met Sjarapova

Drama voor Serena Williams

Serena Williams heeft last van een armblessure.

Serena Williams heeft last van een armblessure.

Serena Williams heeft zich vanwege een borstblessure moeten terugtrekken uit het toernooi van Roland Garros. 

Serena Williams heeft last van een armblessure.

Serena Williams heeft last van een armblessure.

De Amerikaanse zou maandag in actie komen tegen Maria Sharapova, maar die partij kan nu niet door gaan.

"Ik ben zeer teleurgesteld. Ik heb zoveel gedaan en gelaten om hier te zijn. Ik heb veel op de baan gestaan en mijn dochter en familie amper gezien. Deze situatie valt me zeer zwaar", aldus Williams in een eerste verklaring. 

"Het is heel jammer, maar ik kan niet eens fatsoenlijk serveren. Dan heeft het weinig zin de baan op te gaan." Of ze straks wel op Wimbledon aan de start verschijnt, is vooralsnog onduidelijk. "Ik laat hier op korte termijn een MRI-scan maken en raadpleeg zo veel mogelijk specialisten. Nu weet ik niet waar ik aan toe ben."

Voor Parijs dateerde haar laatste grandslamzege begin 2017, de Australian Open. Ze veroverde in Melbourne de titel, terwijl ze al zwanger was.

Maria Sjarapova heeft een walk-over gekregen.

Maria Sjarapova heeft een walk-over gekregen.

Op Roland Garros, waar ze drie keer won, leek ze weer aardig op dreef. Williams versloeg achtereenvolgens de Tsjechische Kristyna Pliskova, de Australische Ashleigh Barty en de Duitse Julia Görges. "Het ging fantastisch", vond ze zelf. "Mijn terugkeer op het niveau van een grand slam was bijna perfect. Dit is een ongelooflijke teleurstelling.''

Eerder dit jaar meldde Williams zich al af voor de graveltoernooien van Rome en Madrid. Sinds haar terugkeer op de baan na te zijn bevallen van een dochter heeft ze nog niet vaak op het niveau van weleer gespeeld.

Sharapova

Sharapova heeft zich door de afmelding van de 23-voudig grandslamwinnares nu rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinale. De Russische tennisster treft daarin de winnares van de partij tussen Garbiñe Muguruza en Lesia Tsurenko.

Williams was drie keer de beste in Parijs. Sjarapova was twee keer de beste op het Franse gemalen baksteen.