Sport/Voetbal
2122897409
Voetbal

’Als ik gelukkig ben en goed kan spelen, dan komt het WK vanzelf wel’

Wijnaldum: geen contact met Van Gaal over transfer naar AS Roma

Georginio Wijnaldum

Georginio Wijnaldum

„Ik heb helemaal geen contact gehad met Louis van Gaal. Bij mijn keuze voor Roma heb ik helemaal niet aan Oranje gedacht, moet ik eerlijk zeggen”, aldus Georginio Wijnaldum tegenover de camera van de NOS. „Ik wil gewoon spelen en gelukkig zijn. Als ik gelukkig ben en goed kan spelen, dan komt het WK vanzelf wel.”

Georginio Wijnaldum

Georginio Wijnaldum

Wijnaldum (31) was afgelopen seizoen niet verzekerd van een basisplaats bij PSG en raakte mede daardoor zelfs zijn plek in de selectie van het Nederlands elftal kwijt.

„De laatste interlands waren niet mijn beste wedstrijden”, aldus Wijnaldum. „Als je niet goed speelt en wordt gewisseld, dan moet je niet klagen. Maar er zijn dingen waar ik anders over denk dan hij. Dat moet ik nog met de trainer bespreken, als hij me weer op zou roepen. Hij kan dan zeggen wat hij niet zo leuk vindt en ik kan zeggen wat ik niet leuk vind”, vervolgt Wijnaldum bij de NOS. „Eigenlijk wil ik er nu geen uitspraken over doen. Als ik ergens mee zit, dan moet ik het eerst met Van Gaal bespreken. Pas daarna kan je het eventueel naar buiten brengen.”

Wijnaldum benadrukt dat hij er graag bij zou willen zijn in Qatar. „Ik heb één keer eerder een WK gespeeld, in Brazilië. Dat was het leukste dat ik heb meegemaakt als voetballer. Elke voetballer wil op het WK spelen. Maar het belangrijkste is nu dat ik weer gelukkig word.”