Sport/Wielrennen
212315
Wielrennen

'Kruijswijk klaar om hard omhoog te rijden'

Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk overleefde woensdag zonder overdreven veel moeite de lastige vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland. Donderdag mag de kopman van LottoNL-Jumbo, de nummer twee van het algemeen klassement, zich weer uitleven op een aankomst bergop. 

Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk

"Het was echt geen makkelijk sprintetappe, met een hoge col die bedwongen moest worden. Het stukje dat we in Italië reden, was behoorlijk technisch en daar regende het ook", blikte ploegleider Addy Engels terug op de door Peter Sagan gewonnen rit.

"Uiteindelijk was het voor de sprintersploegen makkelijk te controleren. Op het stukje in Italië waar het zo bochtig was en nat, zaten we vooraan toen het eventjes in stukken brak. Vervolgens zaten we tijdens de sprint met Steven netjes op de plek waar je hoort te zitten als je ambities voor het algemeen klassement hebt."

Donderdag moet Kruijswijk, die 16 tellen achterstand heeft op geletruidrager Damiano Caruso, bij de les zijn als er wordt gefinisht in het dorp La Punt-Chamues, gelegen op een hoogte van ongeveer 1700 meter. Engels: "Morgen wordt een dag voor het klassement. Steven rijdt attent, is relaxed en voelt zich goed. Hij is klaar om morgen weer hard tegen die bergen omhoog te rijden."