Sport/Wielrennen
212340
Wielrennen

Roglic wint proloog in Ster ZLM Toer

Primoz Roglic

Primoz Roglic

De Sloveense wielrenner Primoz Roglic heeft woensdag de proloog van de Ster ZLM Toer op zijn naam geschreven. De coureur van Team LottoNL-Jumbo was de snelste in een tijdrit over 7,5 kilometer in Westkapelle in Zeeland. Hij eindigde in een tijd van 8 minuten en 4 seconden dankzij een gemiddelde snelheid van 55,8 kilometer per uur.

Primoz Roglic

Primoz Roglic

Roglic was als laatste starter 3 seconden sneller dan de Duitser Marcel Kittel (QuickStep). Diens land- en ploeggenoot Maximilian Schachmann reed de derde tijd. In de uitslag bedroeg zijn achterstand op de winnaar eveneens 3 seconden.

Roglic, die over enkele weken ook van start gaat in de Ronde van Frankrijk, toonde zich dik tevreden met zijn overwinning. ,,Dit is mijn laatste stap in de voorbereiding op de Tour. Ik kom net terug van een hoogtestage in de Sierra Nevada. Dan is het altijd even afwachten hoe mijn lichaam daarop reageert. Deze tijdrit was een belangrijke test en ik ben blij dat die goed is verlopen.''

Timo Roosen was de beste Nederlander. De ploeggenoot van Roglic eindigde met een tijd van 8.12 op de vijfde plek. Moreno Hofland (Lotto Soudal) belandde met een marge van 17 seconden op de eerste leider in de koers op de achtste plaats.

De tweede etappe gaat donderdag van Tholen naar Hoogerheide over een afstand van bijna 187 kilometer. ,,Wij gaan met de ploeg van dag tot dag bekijken of we de leiderstrui kunnen verdedigen. Het belangrijkste is echter om deze koers goed door te komen'', zei Roglic.