Nieuws/Sport
2124517
Sport

Koeman hoopt op meer agressiviteit tegen Italianen

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Bondscoach Ronald Koeman sluit maandagavond zijn 'eerste fase' als bondscoach af met de oefenwedstrijd tegen Italië.

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Na de nederlaag (0-1) tegen Engeland, de winst (0-3) op Portugal en de remise (1-1) tegen Slowakije weet de bondscoach na het duel met Italië voor een groot deel wat hij in huis heeft.

Veel geleerd

"Deze wedstrijd ligt een beetje tussen een oefenwedstrijd en een generale repetitie in", zei Koeman tegenover Fox Sports. "Als we vanavond hebben afgesloten hebben we de afgelopen vier duels veel gezien en geleerd, daar kunnen we mee verder", aldus de bondscoach, die op het middenveld onder meer plaatsen inruimt voor Ruud Vormer en Marten de Roon.

"In de vorige wedstrijd misten we een stukje agressiviteit", verklaarde de bondscoach de aanwezigheid van De Roon in de basiself. "En Ruud Vormer heeft het in Slowakije goed gedaan. Vanavond speelt hij net als bij zijn club als een soort rechter aanvallende middenvelder. Met Georginio Wijnaldum erbij zal het middenveld nu iets anders staan dan met Davy Pröpper en Donny van de Beek. Maar we weten wat we aan die jongens hebben."

Babel

In de voorhoede is Memphis Depay (donderdag nog geflankeerd door Quincy Promes) nu gekoppeld aan Ryan Babel. "Ryan heeft power, kracht en is balvast", aldus Koeman. "We willen graag opbouwen, maar we moeten ook weleens de lange bal spelen. Dan is het handig als er iemand staat die hem kan vasthouden."

Lees ook: - Oranje met acht andere spelers tegen Italië LIVE EXTRA - Laatste ’testwedstrijd’ Oranje