Nieuws/Sport
2125193
Sport

Koeman: ’Je vraagt je af: hoe kan dat?’

Ronald Koeman kijkt zorgelijk in Italië.

Ronald Koeman kijkt zorgelijk in Italië.

Bondscoach Ronald Koeman was niet te spreken over de eerste 45 minuten die het Nederlands elftal afwerkte in de oefeninterland tegen Italië.

Ronald Koeman kijkt zorgelijk in Italië.

Ronald Koeman kijkt zorgelijk in Italië.

„De eerste helft was wederom niet goed”, zei Koeman tegenover Veronica. „We hadden weinig initiatief, waren slordig aan de bal en kwamen een paar keer goed weg”, verwees de bondscoach naar de grote kansen die Italië voor rust kreeg.

„We hadden moeite om vanuit het middenveld voorin te komen en hadden het lastig met de lopende mensen van Italië. Daar hadden Virgil van Dijk, Daley Blind en Matthijs de Ligt beter mee om moeten gaan. Het is niet alleen maar je zone verdedigen. Bovendien verspeelden we de bal op momenten dat er geen tegenstander in de buurt was. Dan vraag je je af: ’hoe kan dat?’”

Koeman zag in de tweede helft (net als in Slowakije) wel verbetering. „Na rust hadden we het meer onder controle en kregen we meer initiatief. Dan valt er net zo’n klotegoal in een fase dat het goed staat. In alle duels zijn er goede dingen en goede periodes geweest. We zetten het net als in Slowakije wel recht, maar je wilt het goede spel graag over een langere periode zien.”

Lees ook:

- Oranje speelt dankzij Aké gelijk in Italië