Nieuws/Sport
2125217
Sport

'Beetje bij beetje valt puzzel Oranje in elkaar'

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Bondscoach Ronald Koeman heeft vier oefeninterlands de tijd gehad om spelers en systemen uit te proberen richting de Nations League, die in september begint.

Ronald Koeman

Ronald Koeman

"Ik had nog niet verwacht dat het geweldig zou zijn, ik wist dat we een aantal dingen moesten verbeteren", reageerde de bondscoach na de 1-1 in Italië tegenover Fox Sports.

"Ik heb duidelijkheid gekregen in de manier van spelen. Dit systeem staat goed, beetje bij beetje valt de puzzel wel in elkaar. Dat we niet één uitwedstrijd verliezen, is positief. Ik heb wel het idee dat deze vier wedstrijden genoeg zijn geweest om een goed beeld te krijgen hoe het verder moet. Hoe het verder gaat, zien we in september", aldus Koeman.

De bondscoach liet doorschemeren dat Memphis Depay 'een zekerheidje' is. "Hij heeft alle wedstrijden gespeeld en er zijn duels geweest waarin hij beter was dan vanavond, maar we moeten het wel hebben van dit soort spelers. Over de keepers gaan we rustig nadenken", zei Koeman, die zowel Jasper Cillessen als Jeroen Zoet twee hele duels heeft laten spelen.

"Ik ben over het geheel niet heel negatief, maar als we om het echie spelen, zal het wel beter moeten."

Lees ook: Koeman: ’Je vraagt je af: hoe kan dat?’ Oranje speelt dankzij Aké gelijk in Italië Van Dijk: 'Geen reden voor paniek'