Nieuws/Sport
212531
Sport

Ajax-trainer tekent twee-plus-één jaar

Mondeling akkoord met Keizer

Marcel Keizer

Marcel Keizer

Ajax en de nieuwe hoofdtrainer Marcel Keizer (48) hebben een mondeling akkoord bereikt over een contract voor twee jaar. Algemeen directeur Edwin van der Sar en financieel directeur Jeroen Slop bedongen daarnaast een eenzijdige optie voor een derde seizoen.

Marcel Keizer

Marcel Keizer

De besprekingen in de ArenA verliepen gisteren zoals verwacht voorspoedig. Uit het eerste voorstel van Ajax – twee seizoenen, plus één – sprak veel vertrouwen. En over Keizers verbeterde salaris ten opzichte van dat bij Jong Ajax waren beide partijen het snel eens.

Als de afspraken vandaag door de jurist van Ajax op papier zijn gezet en het contract wordt goedgekeurd door Keizers zaakwaarnemer Humphrey Nijman, kunnen de handtekeningen worden gezet. Kort daarna wordt de deal wereldkundig gemaakt. Ajax is met Hennie Spijkerman overeengekomen dat hij Keizer gaat assisteren. En een akkoord met Aron Winter als tweede assistent is in de maak.

Gisteravond was het nog de bedoeling dat er vandaag geen officiële presentatie van Keizer volgt, maar de coach via Ajax.nl en Ajax TV op zijn promotie van Jong Ajax naar Ajax 1 reageert. In de week dat Keizer en zijn spelers de voorbereiding op het nieuwe seizoen beginnen (29 juni), zal er alsnog een mediamoment volgen.

Op maandag 3 juli vertrekt de opvolger van Peter Bosz met de Ajax-selectie naar het Zillertal in Oostenrijk voor een zesdaags trainingskamp en een oefenduel met Werder Bremen (8 juli). Ruim tweeënhalve week later – 25 of 26 juli – staat de eerste Champions League-wedstrijd (derde voorronde) al op het programma. De loting daarvoor is 14 juli.

Bekijk ook op Telesport.nl:

Ajax kiest voor Keizer De loopbaan van Marcel Keizer in beeld VIDEO: 'Keizer sprong in het diepe voor Ajax' Ajax snel overtuigd van Keizer