Nieuws/Sport
2125320
Sport

'Nouri volstrekt verkeerd behandeld'

Abdelhak Nouri

Abdelhak Nouri

Waar Ajax na onderzoek door externe juridische en medische adviseurs tot de conclusie komt geen aansprakelijkheid van de club aan te nemen, is de door de familie Nouri in de arm genomen letselschadeadvocaat John Beer overtuigd van het tegendeel.

Abdelhak Nouri

Abdelhak Nouri

"Na 37 seconden was de teamarts bij hem; 29 seconden later was de AED (Automatische Externe Defibrillator, red.) er. Die werd niet gebruikt. Uit alles blijkt dat hij volstrekt verkeerd is behandeld", aldus Beer tegenover De Volkskrant. Maar wellicht had Nouri de eerste minuten wél een regelmatige hartslag, zoals links en rechts ook wordt gesuggereerd.

Dat Ajax aansprakelijk is, concludeert Beer volgens de krant na eigen onderzoek, waarvoor advocaten en artsen de beelden van de oefenwedstrijd Ajax-Werder Bremen (in het Oostenrijkse Hippach) terugkeken. Ajax benadrukt in een verklaring op de website vanzelfsprekend de volle verantwoordelijkheid te nemen, mocht alsnog komen vast te staan dat de club aansprakelijk is.

Lees het hele verhaal over de zaak rond Abdelhak Nouri in de premiumeditie van De Telegraaf/Telesport van dinsdag 5 juni.