Nieuws/Sport
2125894621
Sport

Giri blijft na remise in spoor koploper op Tata Steel Chess

Anish Giri

Anish Giri

De Nederlandse schaker Anish Giri blijft ook na de achtste ronde van Tata Steel Chess een van de achtervolgers van koploper Nodirbek Abdoesattorov. Giri moest tegen de Duitser Vincent Keymer na 28 zetten genoegen nemen met remise.

Anish Giri

Anish Giri

Abdoesattorov speelde ook remise tegen de geboren Armeen Levon Aronian, die voor de Verenigde Staten uitkomt. De Oezbeek staat daarmee op 6 punten en heeft een punt meer dan Giri, die voor de zesde keer dit toernooi uitkwam op remise. Ook Wesley So, die remise speelde tegen Ding Liren, staat op 5 punten.

Nummer 1 van de wereld Magnus Carlsen boekte zijn derde zege op het hoog aangeschreven toernooi in Wijk aan Zee. De achtvoudig winnaar uit Noorwegen was na de zege op de voor Roemenië uitkomende Richard Rapport een dag eerder ook te sterk voor de Amerikaan Fabiano Caruana. Beiden staan op 4,5 punt, net als Aronian en de Indiër Rameshbabu Praggnanandhaa die verloor van Rapport en Aronian.

Jorden van Foreest boekte zijn eerste overwinning in deze editie van Tata Steel Chess. De tweede Nederlander in het toernooi, die in 2021 de eindzege pakte in Wijk aan Zee, was met wit na 54 zetten te sterk voor de Indiër Arjun Erigaisi. Van Foreest komt door de zege op 3 punten.

De schakers hebben maandag een rustdag. Dinsdag gaat Tata Steel Chess verder met de negende ronde.