Sport/Voetbal
2126221310
Voetbal

Ten Hag bijt van zich af na nieuwe vragen over Ronaldo: ’Dat is niet terecht’

Erik ten Hag

Erik ten Hag

Trainer Erik ten Hag van Manchester United kan zondag in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Brighton & Hove Albion niet beschikken over Anthony Martial. De Franse aanvaller, die bij de club is teruggekeerd na een verhuurperiode aan Sevilla, heeft een lichte blessure.

Erik ten Hag

Erik ten Hag

„Het is met blessures als deze altijd lastig te zeggen, maar hopelijk duurt het niet te lang”, zei Ten Hag vrijdag, om eraan toe te voegen dat fans tot zondag moeten wachten om te zien of Cristiano Ronaldo zal spelen. De Portugees miste een groot deel van de voorbereiding en wil de club graag verlaten. Ten Hag houdt Ronaldo er juist graag bij.

Een aantal spelers, onder wie Cristiano Ronaldo, verliet onlangs voortijdig het stadion tijdens het oefenduel met Rayo Vallecano. Na afloop liet Ten Hag weten dat onacceptabel te vinden. Daarnaar gevraagd zei Ten Hag vrijdag. ,,Er waren meer spelers die eerder vertrokken, maar de spotlight is op Cristiano Ronaldo gericht. Dat is niet terecht. Dus doe je huiswerk en constateer dat er meerdere spelers weggingen. Dat is wat ik eerder ook al zei”, beet de Nederlander van zich af.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

Nieuwkomers Lisandro Martínez (Ajax) en Christian Eriksen (Brentford) zijn inzetbaar tegen Brighton. Manchester hoopt de selectie de komende weken nog verder te versterken.