Sport/Voetbal
212636075
Voetbal

Voetbalsters ongewijzigd in Eindhoven

Sarina Wiegman.

Sarina Wiegman.

EINDHOVEN - De Nederlandse voetbalsters beginnen in Eindhoven met dezelfde elf spelers aan de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Rusland als vrijdag in de moeizaam gewonnen uitwedstrijd tegen Slovenië (2-4).

Sarina Wiegman.

Sarina Wiegman.

Hoewel bondscoach Sarina Wiegman niet helemaal tevreden was over het spel van haar ploeg in Murska Sobota, houdt ze wel vast aan die samenstelling. Daniëlle van de Donk begint in het Philips-stadion aan haar honderdste interland. De jubilaris wordt al voor de wedstrijd gehuldigd.

De regerend kampioen van Europa en verliezend WK-finalist won de vorige drie EK-kwalificatiewedstrijden. In en tegen Estland gebeurde dat heel overtuigend (0-7), tegen Turkije (3-0 in Heerenveen) en Slovenië ging het wat moeizamer. Oranje had vrijdag twee rake vrije trappen van Sherida Spitse nodig om te winnen. De middenveldster staat na drie duels al op vijf goals en drie assists.

Opstelling Oranje: Van Veenendaal; Van Lunteren, Dekker, Bloodworth en Van Dongen; Roord, Spitse en Van de Donk; Beerensteyn, Miedema en Jansen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop