Sport/Voetbal
2127657921
Voetbal

’Clásico blijft groots, ondanks leeg Camp Nou’

Camp Nou ontvangt voorlopig geen toeschouwers.

Camp Nou ontvangt voorlopig geen toeschouwers.

Het duel tussen FC Barcelona en Real Madrid blijft de belangrijkste wedstrijd ter wereld tussen voetbalclubs, ook nu er zaterdag in stadion Camp Nou geen toeschouwers aanwezig zijn. Dat meent Javier Tebas, de baas van de Spaanse La Liga. „De internationale aantrekkingskracht van de Clásico is onverminderd groot”, aldus Tebas.

Camp Nou ontvangt voorlopig geen toeschouwers.

Camp Nou ontvangt voorlopig geen toeschouwers.

„Elke voetbalwedstrijd zonder fans is een fundamenteel onderdeel kwijt”, zegt Tebas. „Maar wij hebben inmiddels meer dan 300 wedstrijden gespeeld zonder publiek en de spelers zijn gewoon spektakel blijven leveren op het veld. De kijkcijfers op televisie bewijzen dat. De Clásico mist zaterdag alleen de 70.000 mensen die normaal in het stadion zouden zitten.”

Wereldwijd is de klassieker tussen de twee Spaanse topclubs normaal gesproken goed voor 650 miljoen tv-kijkers. Tebas verwacht dat het er zaterdag nog meer zijn.

De baas van La Liga zei ook blij te zijn dat Lionel Messi deze zomer alsnog besloot zijn contract bij Barcelona uit te dienen. „Hij is het kroonjuweel van het Spaanse voetbal en we mogen ons gelukkig prijzen dat we al zo veel jaren van hem hebben kunnen genieten. Als Messi volgend jaar alsnog weggaat, moet hij wel vrezen voor reputatieschade. Neymar verliet Barcelona voor Paris Saint-Germain, maar de Franse competitie is door hem niet naar een hoger niveau getild”, aldus Tebas.

FC Barcelona hoopt tegen Juventus weer fans toe te kunnen laten

FC Barcelona heeft goede hoop in december in de Champions League-wedstrijd tegen Juventus weer fans toe te kunnen laten in Camp Nou. De Catalaanse regionale regering heeft aangegeven dat dan enkele duizenden supporters welkom zijn, wel afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus.

„De club heeft met ons gesproken over het geleidelijk terugbrengen van fans. De eerste cijfers maken duidelijk dat 3000 tot 5000 mensen in Nou Camp welkom zijn. Daarna kijken we of we kunnen opschalen”, zegt Gerard Figueras, algemeen directeur van de regio voor sport, in gesprek met het Catalaanse dagblad Sport. „Ik denk dat de protocollen zo goed als klaar zullen zijn om fans toe te laten voor de wedstrijd tegen Juventus op 8 december, zolang de epidemiologische situatie niet erger is geworden.”

FC Barcelona was niet direct bereikbaar voor commentaar.