Nieuws/Sport
2129435
Sport

Aanvaller Nijland naar De Graafschap

Stef Nijland (links)

Stef Nijland (links)

DOETINCHEM - De Graafschap heeft zich versterkt met Stef Nijland. De 29-jarige aanvaller komt transfervrij over van PEC Zwolle. ,,Toen ik een thuiswedstrijd van De Graafschap in de play-offs had bezocht, wist ik: hier wil ik spelen'', zegt Nijland, die een contract voor twee jaar ondertekende op De Vijverberg.

Stef Nijland (links)

Stef Nijland (links)

De aanvaller brak door bij FC Groningen, de club waarbij zijn vader Hans Nijland als algemeen directeur werkt. Nijland verhuisde al op jonge leeftijd naar PSV, maar hij wist in Eindhoven niet echt door te breken. De Groninger speelde daarna voor Willem II, NEC en de Australische club Brisbane Roar. Sinds 2013 kwam hij uit voor PEC Zwolle, waarmee Nijland in zijn eerste seizoen de KNVB-beker veroverde en vervolgens ook de Johan Cruijff Schaal. Bij gebrek aan speeltijd kiest hij nu voor een overstap naar het gepromoveerde De Graafschap, dat weer terug is in de eredivisie.

,,Ik had al wat langer contact met trainer Henk de Jong, die wilde graag dat ik naar Doetinchem zou komen'', zei Nijland. ,,De gesprekken voelden direct goed, het verhaal klopte.''