Sport/Wielrennen
2130564186
Wielrennen

Tom Dumoulin geeft update over darmproblemen

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin heeft opgelucht een update gegeven over de problemen die hij had met zijn darmen. ,,Ik voel mij nu een stuk beter!”

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

De Limburger moest de start van zijn wielerseizoen wederom uitstellen, deze keer door darmproblemen. Het medische team van zijn ploeg Jumbo-Visma is er na onderzoeken achtergekomen dat Dumoulin kampt met parasieten in zijn darmen. ,,Sinds ik het weet gebruik ik medicatie en voel ik mij een stuk beter en heb ik vandaag en in het weekend al goede trainingssessies achter de rug”, laat hij op Instagram weten.

Hij vervolgt: ,,Ik kijk er nu naar uit om de planning van mijn seizoen te beginnen, net als al mijn doelen. Ik houd jullie op de hoogte!”

Dumoulin zou begin februari terugkeren in het peloton in de Ronde van Valencia, maar kort voor de start zag hij daar wegens ziekte van af. Hij ging terug naar huis om te herstellen. Het zouden in Spanje zijn eerste koersdagen worden sinds hij half juni het Critérium du Dauphiné moest verlaten vanwege een knieblessure, enkele weken daarvoor opgelopen in de Ronde van Italië.

Dumoulin kwam sindsdien niet meer in actie. De Giro-winnaar van 2017 verruilde Team Sunweb aan het einde van vorig seizoen voor Jumbo-Visma. Het is in beginsel de bedoeling dat Dumoulin in de Tour de France het kopmanschap bij de Nederlandse formatie deelt met Primoz Roglic en Steven Kruijswijk. Op de Olympische Spelen in Tokio hoopt hij te pieken in de tijdrit.