Nieuws/Sport
2130585
Sport

UEFA straft drie clubs om wangedrag fans

Fans van AS Roma

Fans van AS Roma

De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA heeft AS Roma, Athletic Bilbao en Spartak Moskou stevige boetes opgelegd. 

Fans van AS Roma

Fans van AS Roma

Supporters van die clubs zijn ook de dupe van hun wangedrag, want de UEFA legde eveneens straffen op die de fans zullen voelen.

Zo mag AS Roma bij de eerstvolgende uitwedstrijd in Europa geen supporters meenemen. De Italiaanse club kreeg een boete van 50.000 euro, als straf voor de aanval van Italiaanse hooligans op een fan van Liverpool in de aanloop naar het eerste duel in de kwartfinales van de Champions League. De aangevallen Brit belandde met zwaar hoofdletsel in het ziekenhuis.

Athletic Bilbao en Spartak Moskou moeten respectievelijk 40.000 en 55.000 euro betalen voor de ongeregeldheden voor en tijdens het onderlinge duel in de Europa League. Bij het supportersgeweld in Bilbao overleed een Spaanse politieman. De Basken moeten een deel van hun stadion San Mamés leeg laten tijdens het eerstkomende Europese thuisduel, de Russen mogen bij de komende twee uitwedstrijden geen fans meenemen.