Nieuws/Sport
2130923
Sport

Alderweireld: 'Heb eigen idee over toekomst'

Toby Alderweireld

Toby Alderweireld

Toby Alderweireld heeft een moeilijk seizoen achter de rug bij Tottenham Hotspur. De Belg verloor zijn basisplaats en dus zijn er speculaties over zijn toekomst.

Toby Alderweireld

Toby Alderweireld

Alderweireld was de voorbije jaren een vaste waarde in de defensie van Tottenham, maar verloor zijn basisplaats nadat hij in januari was hersteld van een blessure. Spurs-coach Mauricio Pochettino gaf de voorkeur aan het duo Jan Vertonghen-Davinson Sanchez. In Engelse media wordt de naam van Alderweireld regelmatig in verband gebracht met Manchester United, waar José Mourinho zeer gecharmeerd van hem is. 

De Portugese manager noemde de Belg zelfs een van de beste verdedigers ter wereld. "Dat maakt me wel trots. Maar ik zou dat nooit van mezelf zeggen", aldus de oud-Ajacied in gesprek met De Zondag. "Ik zie alleen de te verbeteren kanten. Ik heb nog veel tekortkomingen. Wellicht zal ik pas na mijn carrière écht van mijn carrière kunnen genieten."

De vraag luidt wat Alderweireld komend seizoen gaat doen. "Ik heb nog twee jaar contract", zegt de verdediger. "Tottenham beslist over mijn toekomst. Ik heb natuurlijk een eigen idee. Maar dat is nu niet aan de orde. Het voorbije seizoen was zwaar. Maar ik ben blij dat ik de laatste vier wedstrijden wel kon spelen. Dat maakt dat ik klaar ben voor het WK."